Okse- og svinemørbrad med tomattærter
60+ min

Okse- og svinemørbrad med tomattærter

En nem og praktisk måde at lave tilbehør til mange mennesker.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Okse- og svinemørbrad med tomattærter

En nem og praktisk måde at lave tilbehør til mange mennesker.

Opskriften gælder for 24 personer

Tomattærter med smuldredej - 24 stk.

  • 4 dåser hakkede tomater (ca. 400 g)
  • 4 finthakkede røde chilipebre (ca. 4 spsk)
  • 1 spsk sukker
  • 2 tsk groft salt
  • 2 dl finthakket bredbladet persille
  • 24 papirmuffinsforme (ca. 1 dl)
  • 125 g hvedemel (ca. 2 dl)
  • 1 tsk tørret oregano
  • ½ tsk groft salt
  • 125 g koldt smør
  • 150 g Karolines Køkken® Pasta- & gratineringsost 30%
  • 2 afpudsede oksemørbrad (ca. 1½ kg)
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 3 dl vand
  • 4 afpudsede svinemørbrader (ca. 400 g)
  • 75 g smør
  • 24 blade af bredbladet persille
  • 1 spsk groft salt
  • friskkværnet peber

Sauce med tomat

Tilbehør

  • 1¼ kg blandet salat, fx rødbedeblade, feldsalat, hjertesalat og kørvel
  • 5 kg pillede kartofler, eller nix pille kartofler

Fremgangsmåde:

Tomattærter

Kom tomater, chili, sukker og salt i en gryde og bring blandingen i kog. Kog den ved svag varme og under låg i ca. 5 min. og uden låg ved jævn varme i ca. 15 min. - rør af og til. Tilsæt persille og smag tomatfyldet til. Fordel det i de 24 muffinsforme - ca. ½ dl fyld pr. form. Bland mel, oregano og salt i en skål. Smuldr smørret i melblandingen, vend den revne ost i og drys dejen over tomatfyldet. Bag tærterne midt i ovnen.

Gå imens oksemørbraderne efter for sener og hinder. Bind bomuldssnor om kødet 5-6 steder, så stegene holder faconen - og er nogenlunde lige tykke over det hele. Læg stegene på en rist over ovnens bradepande. Drys med salt og peber og kom vand ved. Brun oksemørbraderne midt i ovnen. Skru ned for ovnen og steg kødet færdigt. Mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur, den skal være ca. 58°. Tag stegene ud og lad dem hvile tildækket.

Gå svinemørbraderne efter for sener og hinder. Skær kødet ud i 24 pæne bøffer. Del smørret i 4 portioner og lad en portion blive gylden i en pande. Brun 6 af bøfferne på alle sider i ca. 3 min. Tag bøfferne op og stil dem i en bradepande eller i et ovnfast fad. Brun resten af bøfferne og drys med salt og peber. Brus persillebladene over med koldt vand og læg et blad på hver mørbradbøf. Steg mørbradbøfferne færdige midt i ovnen, når de 2 stege kommer ud for at hvile.

Sauce med tomat

Del tomaterne i halve, skrab kernerne ud og skær tomatkødet i små tern. Lad smørret smelte i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits tomater og løg i ca. 1 min. Tilsæt cremefraiche, fløde, salt og peber og bring saucen i kog. Tag gryden af varmen og drys saucejævner i under omrøring. Lad saucen koge i ca. 1 min. Si eventuel sky fra kødet i saucen og smag til.

Ved serveringen

Anret salaterne på fade sammen med de kolde eller lune tomattærter. Skær oksemørbraderne i skiver og anret dem på fade sammen med mørbradbøfferne. Server sauce og kartofler til.

Bagning af tomattærter

Stil tærterne i en kold ovn. Indstil på ca. 250° og bag i ca. 15 min.

Bruning af oksemørbrad

Ca. 15 min. ved 250°.

af oksemørbrad

Ca. 40 min. ved 175°.

Stegning af svinemørbradbøffer

Ca. 15 min. ved 175°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 74020 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 40,3 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 12 %
  • Fedt: 62 %
Print

Vin match

Sangiovese Toscana, Italien

En rigtig god rødvin fra Toscana vil være dejlig hertil. Brunello di montalcino, rosso di montalcino eller chianti classico Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til tomat