Oksebøffer med kartoffelflager
60+ min

Oksebøffer med kartoffelflager

Møre oksebøffer og sprøde kartoffelflager giver et skønt modspil. Sammen med den cremede sauce imponerer denne ret hver gang.
Bedømmelse (15 vurderinger)

Min bedømmelse:

Oksebøffer med kartoffelflager

Møre oksebøffer og sprøde kartoffelflager giver et skønt modspil. Sammen med den cremede sauce imponerer denne ret hver gang.

Antal portioner

Kartoffelflager (24 stk.)

Oksebøffer

  • 25 g smør
  • 4 skiver oksemørbrad (ca. 150 g)
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Sauce

Svampe

  • 25 g smør
  • 300 g små hele østershatte eller store østershatte i strimler
  • 1 tsk mørk balsamicoeddike
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Kartoffelflager

Bland ost og kartofler i en skål. Sæt kartoffelblandingen i små toppe (a ca. 1½ spsk) på 2 plader med bagepapir. Tryk toppene flade (ca. 7 cm i diameter). Dryp flagerne med smør og drys dem med lidt peber. Bag dem øverst i ovnen til de er gyldne. Løft kartoffelflagerne fri af bagepapiret lige efter bagningen.

Oksebøffer

Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg bøfferne ved kraftig varme ca. 3 min. på hver side. Tag bøfferne af panden og drys med salt og peber. Lad dem hvile tildækket i ca. 10 min.

Sauce

Kom løgene i panden og svits dem i stegeskyen i ca. 2 min. Tilsæt bouillon og kog panden af. Hæld løg og bouillon i en gryde. Tilsæt flødefraiche og bring blandingen i kog under omrøring. Tilsæt ærter, estragon, salt og peber. Kog saucen under omrøring i ca. 1 min. og smag den til.

Svampe

Smelt smørret i panden ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits svampene i ca. 2 min. Tilsæt eddike, salt og peber og smag til.

Tip

Kartoffelflagerne kan bages i forvejen. Ved serveringen: Varm dem på en bageplade øverst i ovnen, ca. 2 min. ved 250°.

Bagetid

Ca. 8 min. ved 250°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 14860 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23,3 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 15 %
  • Fedt: 64 %
Print

Vin match

Cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc, petit verdot Bordeaux, Frankrig

Her vil en moden rødvin fra Bordeaux, gerne en saint emilion ( gerne grand cru) være det bedste vinvalg. Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til bøf