Oksedeller og grønt med agurkedip

Det er så hyggeligt at samles om et fad med gode sager, som man dypper i sin egen dip. Og i dag må I gerne spise med fingrene!
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Oksedeller og grønt med agurkedip

Det er så hyggeligt at samles om et fad med gode sager, som man dypper i sin egen dip. Og i dag må I gerne spise med fingrene!

Antal portioner

Oksedeller

  • 500 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 æggehvider (ca. 4 spsk)
  • 3 spsk finvalsede havregryn
  • 2 små knuste fed hvidløgsfed
  • 25 g smør

Agurkedip

  • 250 g speltbrød i skiver
  • 100 g skyllede blade af hjertesalat
  • 4 gulerødder i lange stave - gerne i flere farver (ca. 300 g)
  • 1 agurk i lange stave (ca. 250 g)

Pynt

  • fintklippet purløg

Fremgangsmåde:

Oksedeller

Rør det hakkede kød godt med salt og peber. Tilsæt æggehvider, havregryn og hvidløg og rør farsen sammen. Form farsen til 16 små aflange frikadeller. Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg de små oksedeller ved jævn til kraftig varme i ca. 10 min. - vend af og til. Hold frikadellerne varme.

Agurkedip

Rør skyren sammen med æggeblommer, hvidløg og salt. Vend agurker og purløg i og stil dippen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Rist brødet og skær det i lange strimler.

Anret de lune oksedeller, grøntsager og de ristede brødstrimler på et fad eller 4 tallerkener. Lav en skål med agurkedip til hver - så I kan dyppe direkte i dippen.

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9310 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28,2 g
  • Protein: 38 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 22 %
Print