Oksefilet med honningbagte grøntsager

Oksefilet med honningbagte grøntsager er en lækker, velsmagende ret, som er perfekt til festen. Dette er en opskrift, som får mundvandet til at løbe. Prøv den!
Bedømmelse (20 vurderinger)

Min bedømmelse:

Oksefilet med honningbagte grøntsager

Oksefilet med honningbagte grøntsager er en lækker, velsmagende ret, som er perfekt til festen. Dette er en opskrift, som får mundvandet til at løbe. Prøv den!

Antal portioner

Honningbagte grøntsager

  • ½ kg rensede små, faste kartofler med skræl
  • 1 sød kartoffel i grove stykker
  • 3 store gulerødder i grove stykker
  • 1 liter vand
  • ¾ tsk groft salt
  • 25 g smør
  • 1 spsk honning
  • 1 spsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 6 rødløg i halve
  • 800 g snøret oksefileter eller okseinderlår
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 15 g smør
  • 1 spsk olivenolie

Rødbedetzatziki

Pynt

  • hakket bredbladet persille

Tilbehør

  • 1 dl æbleeddike

Fremgangsmåde:

Honningbagte grøntsager

Kom de to slags kartofler og gulerødder i kogende vand tilsat salt og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 2 min. Hæld vandet fra og damp grøntsagerne tørre. Tilsæt smør, honning, salt og peber og vend rundt, så det hele bliver godt blandet. Vend også de halve løg i. Fordel grøntsagerne på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen.

Gnid kødet med salt og peber. Lad smør og olie blive gyldent i en stegegryde. Steg kødet ved jævn varme på 4 sider, 8 -10 min. på hver side alt efter tykkelse. Tag kødet op og lad det hvile tildækket i ca. 10 min.

Rødbedetzatziki

Kom rødbeden i en sigte og pres saften af - kassér saften. Rør den revne rødbede med yoghurt, hvidløg, olivenolie og salt. Smag til.

Ved serveringen

Fjern snoren og skær oksefileten i skiver. Servér dem sammen med honningbagte grøntsager og rødbedetzatziki. Dryp lidt æbleeddike over grøntsagerne - efter smag.

Bagetid

Ca. 17 min. ved 250°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10880 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28,2 g
  • Protein: 35 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 31 %
Print