Oksegryde med appelsindressing
30 min

Oksegryde med appelsindressing

Prøv det salte køkken med et tvist af citrus.
Bedømmelse (6 vurderinger)

Min bedømmelse:

Oksegryde med appelsindressing

Prøv det salte køkken med et tvist af citrus.

Antal portioner

Appelsindressing

  • 1 spsk koldpresset rapskimolie
  • 400 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
  • 4 gulerødder i bidder
  • 4 zittauerløg i både
  • 1½ spsk finthakket rød chilipeber
  • 1 appelsinskal (usprøjtet) (ca. 2 x 20 cm)
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • friske korianderblade

Tilbehør

  • 400 g tørret spaghetti, fx fuldkorn
  • sød chilisauce

Fremgangsmåde:

Appelsindressing

Vend alle ingredienserne sammen og stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Lad imens olien blive varm i en tykbundet gryde. Steg kødet ca. 4 min., til det smuldrer og skifter farve. Tilsæt resten af ingredienserne og kog retten ved jævn varme og under låg i ca. 10 min. Smag til.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11990 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 52,6 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 57 %
  • Fedt: 18 %
Print