Oksegryde med grov kartoffelmos

Oksegryde med grov kartoffelmos er en lækker og velsmagende opskrift med magert oksesmåkød. Retten har mange lækre smagselementer - nyd den!
Bedømmelse (26 vurderinger)

Min bedømmelse:

Oksegryde med grov kartoffelmos

Oksegryde med grov kartoffelmos er en lækker og velsmagende opskrift med magert oksesmåkød. Retten har mange lækre smagselementer - nyd den!

Antal portioner
  • 400 g magert oksesmåkød
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 25 g smør
  • 1 flaske lys luksusøl (33 cl)
  • 6 laurbærblade
  • 3 zittauerløg i kvarte
  • 3 tomater i kvarte
  • 1 aubergine i store tern
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 200 g frosne haricots verts (fine grønne bønner)

Grov kartoffelmos

  • 1 kg bagekartofler i store tern
  • 5 dl vand
  • 1 grofthakket zittauerløg
  • 25 g smør
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Skær kødet i ensartede tern og vend dem i en blanding af mel, salt og peber. Del kødet i 2 portioner. Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en gryde og brun den ene portion kød i ca. 2 min. Tag kødet op. Tilsæt resten af smørret og brun den anden portion kød. Kom alt kødet tilbage i gryden og vend resten af melblandingen i. Tilsæt øl og laurbærblade og kog kødet ved svag varme og under låg i ca. 45 min. Tilsæt løg, tomater, aubergine, salt og peber. Kog videre ved svag varme og under låg i ca. 35 min. Vend de frosne bønner i og kog retten i ca. 10 min. Fjern laurbærbladene og smag til.

Grov kartoffelmos

Bring kartofler og vand i kog. Kog dem ved svag varme og under låg i ca. 8 min. Tilsæt løg og kog videre i ca. 8 min. eller til kartoflerne er møre. Hæld vandet fra og damp kartoflerne tørre. Tilsæt smør og rør med en ske så kartoflerne moses groft. Smag til med salt og peber.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 9500 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 35,8 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 31 %
Print