Oksegryde med kidneybønner og tomat

Rustik gryderet med bacon. Serveres med kartofler og ostedrys.
Bedømmelse (6 vurderinger)

Min bedømmelse:

Oksegryde med kidneybønner og tomat

Rustik gryderet med bacon. Serveres med kartofler og ostedrys.

Antal portioner
  • 150 g bacon i tern
  • 300 g wokstrimler af okseklump
  • 300 g pillede små, hele skalotteløg
  • 2 dl æblemost eller -juice
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1 spsk honning
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 dåse røde kidneybønner i saltlage (ca. 400 g)

Ostedrys

Tilbehør

  • 750 g kogte, skrællede kartofler

Fremgangsmåde:

Kom baconternene i en stegegryde og steg dem først ca. 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme til de er gyldne. Tag baconternene op. Kom kødet i gryden og steg det i ca. 2 min. Tilsæt løg og steg i yderligere ca. 2 min. Hæld æblemost og flåede tomater i gryden sammen med honning, salt og peber. Kog retten ved svag varme og under låg i ca. 20 min. Hæld kidneybønnerne i en sigte og brus dem over med koldt vand. Vend bønner og den stegte bacon i retten, varm den igennem og smag til.

Ostedrys

Mos imens de afdryppede ostetern og bland dem med rucolaen. Server drysset til oksegryden.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9390 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 20,2 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 30 %
Print