Oksekød med tomat og bønner

Citron og timian giver en dejlig, frisk krydret smag til retten.
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Oksekød med tomat og bønner

Citron og timian giver en dejlig, frisk krydret smag til retten.

Antal portioner
  • 8 dl vand
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 tsk groft salt
  • 320 g grov bulgur (ca. 4 dl)
  • 10 g smør
  • 300 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
  • 400 g cocktailtomater i kvarte
  • 1 dåse kidneybønner
  • 1 dl Karolines Køkken® Madlavningsfløde 18%
  • 10 forårsløg i ringe
  • 1 spsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 2 spsk hakkede friske timianblade
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • friske timianblade

Fremgangsmåde:

Bring vand tilsat citronsaft og salt i kog i en lille tykbundet gryde. Skyl bulguren godt og kom den i det kogende vand. Kog bulguren ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 10 min. Hæld eventuelt overskydende vand fra og lad bulguren dampe tør.

Lad fedtstoffet blive gyldent i en sauterpande. Steg kødet ved kraftig varme og under omrøring i ca. 2 min., til det smuldrer og skifter farve. Tilsæt tomater og steg i yderligere ca. 2 min. Skyl kidneybønnerne og lad dem dryppe af i en sigte. Kom bønner, fløde, forårsløg, citronskal, timian, salt og peber i panden og kog retten ved jævn varme og under låg i ca. 3 min. Smag til.

Kom bulguren i et dybt fad og fordel oksekød med tomater og bønner på bulguren. Pynt med timian og server straks.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9020 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 38,2 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 56 %
  • Fedt: 21 %
Print