Oksekød og svampe i rødvinssauce

Oksegryde som giver varmen på en kold dag - og smager himmelsk.
Bedømmelse (72 vurderinger)

Min bedømmelse:

Oksekød og svampe i rødvinssauce

Oksegryde som giver varmen på en kold dag - og smager himmelsk.

Antal portioner
  • 25 g smør
  • 450 g rensede hele champignoner
  • 400 g wokstrimler af okseklump
  • 6 aflange skalotteløg i halve
  • 3 store fed hvidløgsfed i tykke skiver
  • ½ dl vand
  • 2 tsk fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
  • ½ dl friskpresset friskpresset appelsinsaft
  • 2 spsk blade af frisk timian
  • 1½ spsk finthakkede stilke af kruspersille
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • hakket frisk kruspersille

Tilbehør

  • 150 g bacon - stegt
  • 1 kg kogte kartofler til mos

Fremgangsmåde:

Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en stegegryde. Steg champignonerne ved kraftig varme ca. 5 min. eller til væden er fordampet. Tag champignonerne op. Lad resten af smørret blive gyldent. Brun kødet i ca. 2 min. Tilsæt chalotteløg og de øvrige ingredienser. Kog retten ved svag varme og under låg i ca. 15 min.

Vend rødvinssauce og stegte champignoner i retten. Varm den igennem og smag til. Drys med ristet bacon i mindre stykker og server kartoffelmos til.

Tip

Retten kan evt. jævnes med saucejævner.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10470 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27,7 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 28 %
Print