Oksekødslasagne med bladselleri
60+ min

Oksekødslasagne med bladselleri

Nogle børn kan være svære at få til at spise grøntsager. Det er nemt at at "skjule" ekstra grønt i fx lasagne.
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Oksekødslasagne med bladselleri

Nogle børn kan være svære at få til at spise grøntsager. Det er nemt at at "skjule" ekstra grønt i fx lasagne.

Antal portioner

Kødsauce

  • 30 g smør
  • 400 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
  • 4 finthakkede zittauerløg
  • 5 stilke bladselleri i tynde skiver
  • 2 dåser hakkede tomater (ca. 400 g)
  • 1 spsk sukker
  • 2½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 12 forkogte lasagneplader

Tilbehør

  • 300 g grøn salat
  • 240 g landbrød

Fremgangsmåde:

Kødsauce

Varm fedtstof i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at brune. Svits kødet i ca. 2 min., til det smuldrer og skifter farve. Tilsæt løg og svits i ca. 2 min. Tilsæt bladselleri og svits i yderligere ca. 2 min. Tilsæt resten af ingredienserne og kog saucen ved jævn varme og uden låg i ca. 15 min. Smag kødsaucen til.

Del kødsaucen i 4 portioner og lasagnepladerne i 3 portioner. Læg først en portion kødsauce i et smurt, ovnfast fad (ca. 5 x 19 x 31 cm). Hæld ca. 1¼ dl ostesauce over. Dæk med en portion lasagneplader. Fortsæt i nævnte rækkefølge - slut med ostesauce. Drys ost og rasp over og bag lasagnen midt i ovnen. Lad den trække tildækket på køkkenbordet i ca. 10 min.

Tip

Forkogte lasagneplader kan købes.

Bagetid

Ca. 35 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 13940 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 26,4 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 28 %
Print