Oksemørbrad med bagte løg og fyldte svampe
60+ min

Oksemørbrad med bagte løg og fyldte svampe

Oksekød, god sauce og kartofler - en rigtig herreret. Suppleret med bagte rødløg og fyldte svampe. Mon herrerne får lov at få retten for sig selv?
Bedømmelse (29 vurderinger)

Min bedømmelse:

Oksemørbrad med bagte løg og fyldte svampe

Oksekød, god sauce og kartofler - en rigtig herreret. Suppleret med bagte rødløg og fyldte svampe. Mon herrerne får lov at få retten for sig selv?

Hovedret

Antal portioner

Bagte rødløg og fyldte svampe

  • 500 g vaskede hele, små rødløg med skal
  • 15 g smør - smeltet
  • ½ tsk groft salt
  • 500 g rensede portobello svampe
  • 2 dl finthakket bredbladet persille
  • 30 g finthakket stegt bacon
  • 2 små hakkede fed hvidløgsfed
  • 50 g rasp (ca. 1 dl)
  • 1½ dl Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • blade af bredbladet persille

Tilbehør

  • 1 kg ovnbagte kartoffelbåde

Fremgangsmåde:

Lad smørret blive gyldent i en sauterpande. Brun de 2 stykker oksemørbrad på alle sider i ca. 4 min. Tilsæt vand og drys med salt og peber. Braiser kødet ved jævn varme og under låg i ca. 15 min. Mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur, den skal være ca. 55°, så er kødet rødt (ca. 58°, så er det rosa). Tag mørbraden op og hold den varm. Si skyen over i en tykbundet gryde og tilsæt fløde og 1 dl af portvinen. Bring saucen i kog. Tag gryden af varmen og pisk saucejævner i. Kog saucen ved svag varme og under omrøring i ca. 1 min. Tilsæt resten af portvinen og smag til.

Bagte rødløg og fyldte svampe

Skær imens en lille bund af løgene, så de kan stå. Vend med smør og drys dem med salt. Stil løgene på en plade med bagepapir - gør plads til svampene i den anden side.

Tag stilkene af svampene. Læg hovederne med bunden opad på bagepladen ved siden af løgene. Bland persille, bacon, hvidløg, rasp, fløde, salt og peber. Fordel blandingen i svampene og bag løg og svampe øverst i ovnen. Løgene skal evt. bage lidt længere tid, for at være godt møre - det afhænger af størrelsen.

Bagetid for løg og svampe

Ca. 20 min. ved 200° - varmluft.

Tip

Du kan brune stilkene fra svampene sammen med kødet og lade dem braisere med - det giver ekstra smag til saucen.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 25040 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 35,2 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 22 %
  • Fedt: 52 %
Print