Oksemørbradbøffer med saftige grillede grøntsager

Saftige bøffer og masser af grillede grøntsager, serveret med en færdig cremet bearnaise grillsauce. Mums til grillsæsonen!
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Oksemørbradbøffer med saftige grillede grøntsager

Saftige bøffer og masser af grillede grøntsager, serveret med en færdig cremet bearnaise grillsauce. Mums til grillsæsonen!

Antal portioner
  • 4 oksemørbradbøffer (ca. 800 g)
  • 1 spsk olivenolie
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Grillede grøntsager

  • 2 auberginer i lange skiver (ca. 400 g)
  • 8 fed hvidløgsfed med skal
  • 2 rødløg i både (ca. 200 g)
  • 16 rensede hele forårsløg (ca. 200 g)
  • 1 grøn squash i skrå skiver (ca. 200 g)
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk havsalt
  • 2 dl Karolines Køkken® Fransk Bearnaise grillsauce

Tilbehør

  • 1 kg ovnbagte kartoffelbåde med skræl

Fremgangsmåde:

Lad en grill blive godt varm. Pensl bøfferne med olie og drys dem med salt og peber. Grill oksemørbradbøfferne 2-3 min. på hver side. Tag bøfferne af grillen og hold dem varme.

Grillede grøntsager

Pensl alle grøntsagerne med olivenolie. Grill auberginerne i ca. 10 min. - vend af og til. Grill hvidløgsfeddene i ca. 10 min. - læg dem i kanten af grillen, så de ikke får alt for hård varme. Grill rødløg, forårsløg og squash i ca. 5 min. Drys med salt ved serveringen.

Server de varme grillede grøntsager sammen med oksemørbradbøffer, bearnaise grillsauce og sprøde kartoffelbåde.

Tips

Har du ikke plads på grillen kan du skifte bøfferne ud med en stegt roastbeef, som du steger i ovnen. Har du rigtig meget plads på grillen, kan du evt. skrue op for grøntsagsmængden og ned for kartoflerne. Vær over det du har på grillen - tiderne afhænger meget af hvor varm grillen er. I stedet for at stege bøffer og grøntsager på en havegrill kan du bruge en grillpande eller en almindelig pande - stegetiderne er cirka de sammen. Bruger du den almindelige pande kan du varme olien op i panden, i stedet for at pensle bøffer og grøntsager. Steg ved kraftig til jævn varme.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 12210 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 35,3 g
  • Protein: 30 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 36 %
Print

Vin match

Cabernet Sauvignon Napa Valley, Californien

Her vil en oversøisk rødvin på cabernet sauvignon-druen være rigtig dejlig, fx en god version fra Napa Valley i Californien Kilde: Martin Nordkvist

Læs mere om vin til grill-mad