Oksespegepølse med agurkechutney og rucolashot

Vil du have et festligt indslag til buffetbordet, skulle du prøve opskriften her!
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Oksespegepølse med agurkechutney og rucolashot

Vil du have et festligt indslag til buffetbordet, skulle du prøve opskriften her!

Opskriften gælder for 10 personer

Agurkechutney

  • ½ dl ufarvet lagereddike
  • 1 spsk sukker
  • ½ dl vand
  • 1 tsk majsstivelse fx maizena
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 finthakket rødløg
  • 2 agurker
  • 1 spsk groft salt

Salat

  • 200 g oksespegepølser i tynde skiver
  • 1 rødløg i tynde både
  • små træpinde
  • 1½ liter strimlet icebergsalat i stykker
  • 100 g rucolasalat i stykker
  • 750 g små nye kogte kartofler
  • 5 forårsløg i tynde, skrå skiver

Rucolashot

  • 2 dl letmælk
  • 75 g frosne fine ærter
  • 10 g rucolasalat
  • ½ tsk groft salt
  • ¼ tsk tabascosauce
  • 1 dl danskvand
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Agurkechutney

Bring eddike og sukker i kog. Rør vand og majsstivelse sammen og rør det i lagen. Lad det koge 2 min. Smag til med salt og peber. Læg rødløg i en skål og hæld den kogende lage over. Stil tildækket i køleskabet i ca. ½ time.

Skær agurkerne igennem på langs og fjern kernerne. Hak agurkerne, læg dem i en skål og drys med 1 spsk groft salt. Skyl efter ca. 5 min. agurkerne i koldt vand. Pres dem fri for væde i en sigte. Vend agurkerne i lagen. Stil agurkechutneyen tildækket i køleskabet i mindst 1 time.

Salat

Sæt en træpind gennem hver foldet skive spegepølse og ned i lidt rødløg. Anret salat, kartofler og oksespegepølse på et fad.

Ved serveringen

Vend forårsløg i agurkechutneyen - og tilbered.

Rucolashot

Sæt 10 shotglas/ små glas i køleskabet. Blend alle ingredienser (minus danskvand) i ca. 30 sek. Tilsæt danskvand og hæld i de kolde glas. Drys med lidt peber og server straks til salat og agurkechutney.

Tips

Oksespegepølsen kan foldes om strimler af forårsløg. Rucolashot kan evt. serveres med et lille sugerør.

Agurkechutney (minus forårsløg) kan laves dagen før.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 7690 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21,3 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 39 %
Print