Ølands-focaccia med ost og syltede svampe
60+ min

Ølands-focaccia med ost og syltede svampe

Det er hyggeligt at samles om bordet, lade roen falde på og starte måltidet med godt brød, dejligt smør, syltede svampe og en god, men lidt tør ost. Velbekomme!
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Ølands-focaccia med ost og syltede svampe

Det er hyggeligt at samles om bordet, lade roen falde på og starte måltidet med godt brød, dejligt smør, syltede svampe og en god, men lidt tør ost. Velbekomme!

Antal portioner
  • 2 dl kærnemælk
  • 1½ dl vand
  • 25 g gær
  • 1 tsk groft salt
  • 200 g grahamsmel, fx ølandshvede (ca. 3¼ dl)
  • 200 g hvedemel (ca. 3½ dl)
  • 2 spsk koldpresset rapskimolie
  • 1 tsk havsalt, fx læsø sydesalt

Syltede svampe

  • 2 dl koldpresset rapskimolie
  • 450 g rensede svampe i mundrette bidder, fx kantareller, Karl Johan og bøgehatte
  • ½ dl vand
  • 2 spsk æbleeddike
  • 3 laurbærblade
  • ¾ tsk groft salt
  • ½ persillerod i bittesmå tern

Hertil

  • 50 g smør med læsø sydesalt
  • 100 g Castello® Aged Havarti - i tynde flager

Fremgangsmåde:

Kom kærnemælk og vand i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt salt og de 2 slags mel (hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen med en grydeske. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1½ time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Rul dejen ud til ca. 30 x 30 cm og læg den på en plade med bagepapir. Tryk

fordybninger i dejen med fingrene og fordel olien herpå. Drys med havsalt og bag ølands-focacciaen midt i ovnen.

Syltede svampe

Lad 1 spsk af olien blive varm i en sauterpande. Steg svampene ved kraftig varme og under omrøring i ca. 3 min. Tilsæt vand, eddike, laurbærblade og salt. Lad svampene koge ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Skru op til kraftig varme, tag låget af og tilsæt persillerod. Lad væden dampe væk – rør af og til. Lad svampene køle helt af og vend dem i resten af olien.

Tip

Du kan gemme de syltede svampe i køleskabet i ca. 4 uger – dæk dem helt med olie. Tag kun de svampe op af glasset (med en ren ske), du skal bruge. Lad dem dryppe af i en sigte inden brug.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 250° - traditionel ovn.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 11660 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 47,1 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 41 %
Print