Vores historie

Karolines Køkken® på museum

I 2012 kom vores historie på museum. Nationalmuseet Brede Værk åbnede udstillingen ”Åh, Karoline” i maj samme år, som Karolines Køkken® havde 50 års jubilæum.

Udstillingen flyttede senere samme år til Dansk Landbrugsmuseum (Gl. Estrup, Auning, Djursland), der har udviklet udstillingen og her kan udstillingen stadig opleves: I film, fotos, potter og pander kan du opleve Karolines Køkken® og dansk madkultur gennem 50 år. Og der er nok at røre ved, så børn kan roligt medbringes.

SonnesgadeAt vores historie er kommet på museum tager vi som et håndfast tegn på, at danskernes madkultur fra 1962 og til i dag er vævet tæt sammen med Karolines Køkken®. I bogen Alle tiders Karoline, som vi udgav i jubilæumsåret, kan du læse en række artikler om vores rolle i dansk madkultur.

Det hele startede i et beskedent og mørkt kælderlokale i Sonnesgade i Aarhus. Her afvejede og afprøvede to husholdningslærerinder i 1962 de første opskrifter i den senere hastigt voksende og populære serie af Karoline® løsblade, kogebøger mm.adkultur.

Det var også her, de første milk-shakes blev til, ligesom det var her, man i røg og damp afgjorde, hvilken af datidens opvaskemaskiner, der var bedst til at fjerne mælkerander fra Mælkepop’ernes mælkeglas.

Karolines Køkken

Køkkenet i Sonnesgade var således kun én af i alt 11 århusianske adresser, som Mejeriforeningen dengang holdt til på. I 1970 samler foreningen alle aktiviteter i et nyt hus på Frederiks Allé. Og da køkkenet i mellemtiden er vokset mht. både anseelse og aktiviteter, beslutter man at give det et ordentligt ”løft”, og der indrettes et nyt prøvekøkken på 3. sal. Et køkken inspireret af tidens strømninger med kogeø og emhætte, to separate arbejdspladser, friske farver etc. Med udgivelsen af første Karoline®-bog i 1972 udvides aktiviteterne i Karolines Køkken® i årene, der følger.

3. maj 2006 flyttede Karolines Køkken® ind i helt nye lokaler og i et nyt køkken på Sønderhøj i Viby, da vi blev en del af Arla Foods. I dag udfolder vi os i et endnu større og mere åbent køkken i Arlas nye hovedkontor ud til en stor atriumgård. Vi har fire afprøvningskøkkener, der er opbygget og udstyret som almindelige danske køkkener med forskellige hårde hvidevarer, så vi bedst muligt kan repræsentere de danske familiekøkkener og sikre at vores opskrifter og produkter - og samspillet mellem dem - altid virker i praksis.

Vidste du!

Det er Karolines Køkkens opgave at give forbrugerne en løsning på spørgsmålet: "Hvad skal du spise i aften?"

Læs mere om Karolines Køkken® her

Karolines Køkken® Mission

Arlas mission er at tilbyde moderne forbrugere mælkebaserede fødevarer som skaber inspiration, tryghed og velvære.

Læs mere