Fotografering

Knips, se hvor det smager!
"Det handler om at gøre det sanseligt. Man skal både kunne fornemme duften og smagen". Det siger manden, der i mere end 20 år fotograferede de husstandsomdelte bøger, fotograf Poul Ib Henriksen.

Når der skal laves billeder til en ny bog, flytter Karolines Køkken® nærmest ind i et fotostudie i et par uger med alle madvarer, frysere, porcelæn, og hvad der ellers er brug for. Alle retter bliver tilberedt helt fra bunden i studiet - også selv om det er til 24 personer.

Forud for selve fotograferingen har et reklamebureau lavet oplæg til, hvordan både stil og indhold på de enkelte billeder skal være, men udtrykket - det afgør fotografen og Karolines Køkken® suverænt i studiet. Og alle opskrifter, der bliver udviklet i Karolines Køkken®, er "født" med et billede, der ud over at "sælge" retten også har en pædagogisk funktion.

I de første bøger handlede det om helhed. Billederne skulle helst ligne hinanden, mens der i dag er mere plads til individualiteten og dermed også til den kunstneriske kreativitet. De nærmest  perfektionistiske krav til, hvordan retten præsenterer sig, er imidlertid ganske de samme. Er fløden pisket for stiv, så er det om igen. Og så gælder det også om at være hurtig på aftrækkeren, for selvom fotograferne i dag bruger moderne fototeknik,så bliver maden hurtig trist at se på i varme og lys.