Omelet med hytteost og sprød rissalat

Lækre, små, luftige og saftige - omeletter det kan de fleste vist lide.
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Omelet med hytteost og sprød rissalat

Lækre, små, luftige og saftige - omeletter det kan de fleste vist lide.

Antal portioner
  • 400 g kolde, kogte ris en blanding af løse og vilde ris (af 2 dl rå ris)
  • 100 g radiser
  • 4 gulerødder i små tern (ca. 250 g)
  • 250 g cherrytomater i små tern
  • 1½ spsk basilikumpesto
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 6 æg
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 tsk rapsolie

Pynt

  • friske basilikumblade

Tilbehør

  • 240 g ristet rugbrød

Fremgangsmåde:

Bland risene med radiser, gulerødder, tomater, pesto, salt og peber. Lad rissalaten trække mindst 15 min. på køkkenbordet. Smag til.

Vend purløg, løg og hvidløg i hytteosten.

Pisk æg og halvdelen af hytteostblandingen sammen med salt og peber. Lad ½ tsk af fedtstoffet blive gyldent i en lille pande (ca. 14 cm i diameter) og hæld ¼ af æggeblandingen i. Steg omeletten ved kraftig varme i ca. 3 min. - skub let rundt i panden i starten, mens æggeblandingen stivner. Lad halvdelen af omeletten glide over på en tallerken og fold resten af omeletten over. Steg de sidste 3 omeletter.

Server straks sammen med rissalat, rugbrød og resten af hytteosten. Pynt med basilikumblade.

Tips

Du kan også stege 2 omeletter i en større pande (ca. 21 cm i diameter). Lad omeletterne glide over på et fad, så man kan skære sig et stykke ved bordet. Udenfor sæsonen kan du erstatte radiserne med gulerødder.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8900 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33,7 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 30 %
Print