Orange-abrikoskompot til skimmelost
60+ min

Orange-abrikoskompot til skimmelost

Farverigt og fuld af smag fra både sødt og syrligt. Et rigtig dejligt tilbenør til skimmelost eller til en god kraftig gul ost.
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Orange-abrikoskompot til skimmelost

Farverigt og fuld af smag fra både sødt og syrligt. Et rigtig dejligt tilbenør til skimmelost eller til en god kraftig gul ost.

Opskriften gælder for 10 personer

  • ¼ liter appelsinjuice
  • 150 g soltørrede abrikoser i halve
  • 1 spsk hvid balsamicoeddike
  • 100 g sukker (ca. 1¼ dl)
  • 2 tsk finthakkede friske rosmarinblade
  • 3 halve ferskner fra dåse (ca. 200 g)
  • 50 g ristede hele, smuttede mandler

Pynt

  • friske rosmarinkviste

Fremgangsmåde:

Bring juice, abrikoser, eddike og sukker i kog i en tykbundet gryde. Kog blandingen ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Tag låget af gryden og tilsæt rosmarin. Kog, ved kraftig varme, i yderligere ca. 15 min. - blandingen må gerne boble, men ikke koge over.

Skær fersknerne i små tern og kom dem i kompotten sammen med ristede mandler. Giv orange-abrikoskompotten et opkog og lad den køle af. Smag til.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9760 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21,6 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 43 %
Print