Lemon curd

Lemon curd

60+ min
Lemon curd kan smøres direkte på brødet og gør det ud for både smør og syltetøj, men kan også anvendes som fyld og smagsgiver i kage og cremer.
https://www.arla.dk/opskrifter/lemon-curd/

Sådan gør du

  • Kom citronsaft, smør og sukker i en gryde og bring det i kog. Kog blandingen i ca. 5 min. ved svag varme og uden låg. Tag gryden fra varmen og skum smørblandingen. Pisk æggene sammen og pisk lidt af den varme smørblanding i. Hæld "de lune æg" i gryden under omrøring og giv derefter blandingen et opkog, i ca. 1 min. Hæld citronsmørret i et glas og stil det i køleskabet i ca. 1 døgn.
Tips
  • Citronsmørret smøres direkte på brødet og gør det ud for både smør og syltetøj. Kan holde sig friskt på køl i ca. 14 dage.
Kan serveres til
  • Nybagte grovboller eller andet brød til en brunch eller bare en kop te.
Energiindhold for hele retten:

9741 kJ / 2328 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1682 kJ / 402 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: -
Protein: 2,5 % 2,5 g
Kulhydrat: 31,8 % 31,5 g
Fedt: 65,7 % 29,9 g

Ingredienser

1 dl Friskpresset friskpresset citronsaft (ca. 2 citroner)
200 g Smør
175 g Sukker (ca. 2 dl)
2 Æg