Orangekrans
60+ min

Orangekrans

Festbolledej med fyld af frisk ingefær og orangemarmelade. Sever den nybagt med en god kop kaffe eller the.
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Orangekrans

Festbolledej med fyld af frisk ingefær og orangemarmelade. Sever den nybagt med en god kop kaffe eller the.

16 stykker pr. kage

Antal portioner
  • 50 g smør
  • ¼ liter mælk
  • 50 g gær
  • 1 æg
  • 1 tsk fintrevet frisk ingefær
  • 1 dl grofthakket orangemarmelade
  • 1 tsk sukker
  • 450 g hvedemel (ca. 7½ dl)
  • 1 spsk orangemarmelade
  • 1 tsk vand

Pynt

  • perlesukker

Fremgangsmåde:

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser. Slå dejen godt sammen med en ske. Dejen er lind. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 20 min. Slå dejen igennem, stadig med en ske. Tegn en cirkel (ca. 28 cm i diameter) på et stykke bagepapir. Læg papiret på en bageplade. Sæt med 2 spiseskeer dejen i en krans på indersiden af den tegnede cirkel. Lad dejen efterhæve i ca. 15 min. Bag kransen midt i ovnen.

Rør orangemarmelade og vand sammen. Tag kransen ud af ovnen, pensl den straks med orangeblandingen og drys med perlesukker. Server evt. orangekransen med koldt smør.

Bagetid

Sæt kransen i en kold ovn - indstil på 200° og bag i ca. 25 min.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 11400 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 20,1 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 72 %
  • Fedt: 18 %
Print