Oreganobrød med hvidløg
60+ min

Oreganobrød med hvidløg

Oregano er en dejlig smagsgiver til dit brød og er med til at gøre oplevelsen mere interessant.
Fryseegnet
Bedømmelse (29 vurderinger)

Min bedømmelse:

Oreganobrød med hvidløg

Oregano er en dejlig smagsgiver til dit brød og er med til at gøre oplevelsen mere interessant.

Tilbehør til 2 - 1 stk.

Antal portioner
  • 50 g smør
  • 4 dl mælk
  • 1 dl kærnemælk
  • 25 g gær
  • 1 spsk sukker
  • 2 tsk groft salt
  • 4 knuste fed hvidløgsfed
  • 1 spsk tørret oregano
  • 400 g sigtemel (ca. 8 dl)
  • 350 g hvedemel (ca. 6½ dl)

Pensling:

  • 1 sammenpisket æg

Pynt:

  • tørret oregano

Fremgangsmåde:

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og tilsæt kærnemælken. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og lad dejen hæve et lunt sted i ca. 1½ time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem (tilsæt evt. resten af melet). Rul dejen ud (28 x 40 cm) og læg den på en plade med bagepapir. Rids brødet næsten igennem, så der dannes tern (4 x 4 cm), og lad det efterhæve ca. 45 min. Pensl brødet med æg og drys oregano over. Bag det midt i ovnen.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 225°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 13920 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 32,5 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 72 %
  • Fedt: 16 %
Print