Ørredmousse på salatbund

Prøv denne røgede, lækre cremede mousse med ørreder. Et alternativ til den velkendte tunmousse.
Fryseegnet
Bedømmelse (27 vurderinger)

Min bedømmelse:

Ørredmousse på salatbund

Prøv denne røgede, lækre cremede mousse med ørreder. Et alternativ til den velkendte tunmousse.

Antal portioner
  • 25 g renset rucolasalat
  • 1¼ liter feldsalat i buketter
  • ¾ liter hjertesalat revet i grove stykker
  • 50 g ufarvet kaviar
  • 1 limefrugt i kvarte skiver

Tilbehør

  • 150 g ristet hjertebrød

Fremgangsmåde:

Rens ørrederne for skind og ben - ca. 275 g ørredkød. Findel fiskekødet med to gafler. Rør flødeosten blød med cremefraiche. Tilsæt fiskekød, limesaft, salt og peber og rør blandingen godt sammen. Smag til. Kom ørredmoussen i en skål (ca. ¾ liter) og stil den tildækket i køleskabet i mindst 2 timer.

Ved serveringen

Anret på tallerkener en bund af de 3 slags salat. Læg herpå 2 "æg" af ørredmousse - form "æggene" med 2 spiseskeer dyppet i varmt vand. Fordel kaviar og limeskiver på tallerkenerne.

Genvej

Ørredmoussen kan tilberedes dagen før.

Drikkevarer

Røget og fed fisk kræver

en tør og syrerig hvidvin, fx riesling fra Alsace.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8650 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 19 %
  • Fedt: 64 %
Print

Vin match

Chardonnay Bourgogne, Frankrig

Det røgede element gør, at vinen helst skal være fadlagret. Derfor vil vinvalget være en fadlagret hvid bourgogne Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til laks