Ost med pærer og blommekompot

Den søde og krydrede frugt er et dejligt supplement til blåskimmelost.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Ost med pærer og blommekompot

Den søde og krydrede frugt er et dejligt supplement til blåskimmelost.

Opskriften gælder for 10 personer

Syltede pærer

  • 150 g sukker (ca. 1¾ dl)
  • 5 modne pærer
  • 4 dl vand
  • 4 tsk friskpresset citronsaft
  • 1½ dl dansk pærebrændevin

Blommekompot

  • 250 g blommer
  • 1 dl lage fra pærerne
  • 1 tsk stødt kanel

Fremgangsmåde:

Syltede pærer

Skræl pærerne og del dem i halve. Fjern kernehus og blomst. Kog vand og sukker i en gryde og hæld de halve pærer ved. Lad dem småsimre et øjeblik, til de næsten er møre. Tag gryden af varmen, og hæld det hele forsigtigt i en skål. Tag 1½ dl af lagen fra til blommekompot. Tilsæt brændevinen til pærerne, dæk skålen med film og sæt den i køleskabet. Pærerne skal trække i mindst et døgn, før de serveres.

Blommekompot

Vask blommerne og halver dem. Fjern stenene og skær blommerne i kvarte. Kog blommerne med sukkerlagen fra pærerne ved svag varme i ca. 6 minutter. Tag gryden fra varmen og tilsæt 1 tsk kanel. Hæld blommekompotten i en skål, dæk med film og sæt den til afkøling i køleskabet .

Anretning

Anret osten med pærer og kompot. Hæld lidt af lagen over pærerne.

Tips

Da HØNG Himmel Blå er cremet i konsistensen, kan det være lidt svært at skære den i skiver. Det er derfor en god idé først at dele osten vandret i to dele som en lagkage, før du skiver den ud. De hjemmesyltede pærer kan erstattes af syltede dåsepærer. Så tilsættes yderligere ½ dl pærebrændevin.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 19180 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,1 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 24 %
  • Fedt: 66 %
  • Alkohol: 1 %
Print