Ost med syltede blommer og ristet rugbrød

De syltede blommer kan holde sig ca. 2 uger i køleskabet. Smager også godt til fx is.
Bedømmelse (5 vurderinger)

Min bedømmelse:

Ost med syltede blommer og ristet rugbrød

De syltede blommer kan holde sig ca. 2 uger i køleskabet. Smager også godt til fx is.

Antal portioner

Syltede blommer

  • 4 spsk sukker
  • 4 spsk vand
  • ¼ vaniljestang - og kornene heraf
  • 4 røde modne blommer i både

Hertil

  • 150 g ost, fx Castello Tistrup® ML 24% (45+)
  • 4 skiver ristet rugbrød i halve

Fremgangsmåde:

Syltede blommer

Bring sukker, vand, vaniljestang og -korn i kog i en gryde og kog det til sukkeret er opløst. Tilsæt blommerne og kog dem ved jævn varme og uden låg i ca. 15 min. - eller til blommerne begynder at falde fra hinanden. Hæld blommerne i en sigte (over en skål) og kom lagen tilbage i gryden. Kog lagen ved kraftig varme og uden låg i ca. 10 min. - eller til der er ca. ½ dl blommesirup tilbage. Hæld siruppen over blommerne og stil dem tildækkede i køleskabet i mindst 1 time eller til de er kolde - gerne til næste dag.

Ved serveringen

Anret ost, skråret i bjælker, blommer og det ristede brød på små tallerkener.

Tip

De syltede blommer kan holde sig tildækkede i køleskabet i ca. 14 dage.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 5380 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 55 %
  • Fedt: 30 %
Print