Oste-tapas
45 min

Oste-tapas

Oste-tapas kan spises som forret, som mellemret eller de små retter kan serveres som lidt hyggelig natmad.
Bedømmelse (16 vurderinger)

Min bedømmelse:

Oste-tapas

Oste-tapas kan spises som forret, som mellemret eller de små retter kan serveres som lidt hyggelig natmad.

Antal portioner

Pæresalat

  • 2 skrællede pærer i små tern
  • 1½ spsk friskpresset limesaft
  • 100 g blandede, tørrede frugter og nødder
  • 1½ spsk hakkede friske timianblade

Bresaola-bidder

Crostini

Fremgangsmåde:

Pæresalat

Vend pærer, limesaft, nøddemix og timian sammen. Stil pæresalaten tildækket på køkkenbordet i mindst 15 min. Smag til.

Skær osten i 8 trekanter og anret dem på tallerkener sammen med pæresalaten.

Bresaola-bidder

Bland fennikel, olie og salt. Fordel bresaolaen på tallerkenerne. Skær osteskiverne midt over og læg to halve skive ost på hvert stykke kød. Drys med sukker og top op med fennikel.

Crostini

Læg flutesskiverne på en plade med bagepapir og smør dem med pesto. Rist brødet midt i ovnen i ca. 5 min. Tag brødet ud og fordel ost og pinjekerner. Rist i yderligere ca. 1 min. til osten lige er begyndt at smelte. Fordel de lune crostini på tallekenerne, pynt med basilikum og server straks.

Ristning

Ca. 6 min. ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10400 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22,8 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 20 %
  • Fedt: 67 %
Print

Vin match

Gewürztraminer Alsace, Frankrig

Her er mange forskellige aromaer, men den vin der samlet vil passe bedst er en halvtør hvidvin på den krydrede gewürztraminer-drue Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til ost