Osteanretning med løgkompot

Osteanretning med løgkompot er en opskrift, der gør din ostetallerken til noget ud over det sædvanlige. Akkompagner dine oste med en lækker løgkompot med smagsnuancer af sherry, balsamico og honning.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Osteanretning med løgkompot

Osteanretning med løgkompot er en opskrift, der gør din ostetallerken til noget ud over det sædvanlige. Akkompagner dine oste med en lækker løgkompot med smagsnuancer af sherry, balsamico og honning.

Antal portioner

Løgkompot

  • 30 skalotteløg
  • 1 liter kogende vand
  • ½ dl tør sherry, fx fino
  • ½ dl mørk balsamicoeddike
  • 3 spsk honning
  • 1 spsk friske timianblade
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • frisk timian

Tilbehør 150 g rosinbrød - se link

  • 50 g pumpernikkel

Indkluderet i opskriften

Fremgangsmåde:

Løgkompot

Læg løgene i en skål og hæld vandet over. Lad dem trække i ca. 2 min. Hæld vandet fra løgene og brus dem over med koldt vand. Pil løgene og skær dem i både.

Kom løgbådene i en gryde sammen med de øvrige ingredienser. Kog dem ved svag varme og under låg i ca. ½ time. Tag låget af gryden og kog videre ved jævn varme i ca. 15 min. - rør i kompotten 2-3 gange. Smag løgkompotten til og kom den i en skål. Lad kompotten trække tildækket i køleskabet 3-4 timer eller til næste dag.

Anret ca. halvdelen af løgkompotten sammen med ostene på 4 tallerkener og server som afslutning på en middag.

Tips

Resten af kompotten kan stå tildækket i køleskabet i ca. 7 dage. Løgkompot smager godt til alle Riberhus-ostene. Prøv rugbrød med smeltet ost og løgkompot. Løgkompotten smager også dejligt til en skimmelost.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8180 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19,2 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 39 %
Print