Osteboller med chili

Prøv disse boller med chili og ketchup, hvis du har smag for stærke sager!
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Osteboller med chili

Prøv disse boller med chili og ketchup, hvis du har smag for stærke sager!

32 stykker pr. portion

Antal portioner
  • 25 g smør
  • 6 dl vand
  • 50 g gær
  • 1 tsk groft salt
  • ½ tsk sukker
  • 900 g hvedemel

Fyld

  • 200 g groftrevet Cheasy® M 6% (10+)
  • 200 g kogt, røget skinke i små tern
  • 1 dl tomatketchup
  • 2 spsk finthakket rød chilipeber (ca. 2 stk.)

Pensling

  • sammenpiskede æg

Fremgangsmåde:

Smelt smørret i en gryde og tilsæt vandet. Hæld blandingen i en stor skål og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

Fyld

Bland ost, skinke, ketchup og rød chili sammen.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 2 og rul hver del ud til en firkantet plade (ca. 40 x 50 cm). Skær hver dejplade i 16 firkanter (ca. 12½ x 13 cm). Fordel fyldet på 16 firkanter - ca. 1 spsk på hver og gentag med resten af fyldet og dejen. Saml dejen om fyldet til små "pakker". Klem sammenføjningerne godt sammen, så fyldet ikke kan løbe ud. Form "pakkerne" til boller og stil dem på plader med bagepapir med sammenføjningerne nedad. Lad bollerne efterhæve tildækket i ca. 45 min. Pensl bollerne og bag dem midt i ovnen. Spis dem varme.

Tips

I stedet for ketchup og rød chili kan man anvende 2 dl friskhakket persille og 2 spsk finthakkede, friske grønne chilipebere (ca. 2 stk.). Osteboller med chili kan serveres sammen med en salat af rødkål, æbler og æblegele.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 200°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 18460 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 40 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 66 %
  • Fedt: 16 %
Print