Ostecarpaccio og appelsinsirup

Lækker frokost eller tapasret, der forkæler smagssanserne.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Ostecarpaccio og appelsinsirup

Lækker frokost eller tapasret, der forkæler smagssanserne.

Antal portioner

Appelsinsirup

  • 85 g rørsukker (ca. 1 dl)
  • 1 dl vand
  • ½ dl appelsinskal (usprøjtet) i meget tynde strimler - brug evt. juliennejern
  • 2 spsk friskpresset appelsinsaft
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 liter fintstrimlet julesalat eller romainesalat
  • 300 g gul ost, fx Arla® UNIKA gammel knas
  • 2 modne pærer i tynde skiver

Tilbehør

  • 100 g ristet landbrød

Fremgangsmåde:

Appelsinsirup

Kom rørsukker, vand, appelsinstrimler og - saft og citronsaft i en tykbundet gryde og bring det i kog. Kog det ved jævn varme og uden låg i ca. 7 min. - eller til der er ca. 1 dl. tilbage.

Fordel salaten på 4 tallerkener. Skær osten i tynde lange skiver og fordel dem på salaten. Fjern stilk og kerner fra pærerne og skær dem i tynde skiver og læg dem på osten. Dryp appelsinsirup med julienne herpå og server straks med ristet brød til.

Tip

I stedet for at lave appelsinsirup med julienne - kan du bruge en god orangemarmelade med skal.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 5860 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13,8 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 30 %
Print