Ostefondue med artiskok, røget skinke og små cornichoner
45 min

Ostefondue med artiskok, røget skinke og små cornichoner

God som natmad eller når gæsterne skal have lidt lækkert inden festen slutter.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Ostefondue med artiskok, røget skinke og små cornichoner

God som natmad eller når gæsterne skal have lidt lækkert inden festen slutter.

Antal portioner

Ostefondue

Artiskokblade

  • 1 liter vand
  • ½ citron i skiver
  • 1 spsk groft salt
  • 1 frisk artiskok
  • 2 skiver ristet sandwichbrød uden skorpe - i tynde bjælker
  • 8 kolde, kogte aspargeskartofler
  • 75 g cornichoner (små saltagurker)
  • 8 skiver kogt, røget skinke

Fremgangsmåde:

Ostefondue

Kom fløde og mælk i en tykbundet gryde og kog det under omrøring i ca. 2 min. Tag gryden af varmen og tilsæt ost, salt og peber. Blend med en stavblender til ostefonduen er helt glat. Blend æggeblommen med et kort øjeblik. Stil fonduen tildækket i køleskabet indtil brug.

Artiskokblade

Bring vand tilsat citronskiver og salt i kog i en gryde. Skær stilken af artiskokken helt tæt ved bunden. Fjern eventuelle visne blade og skyl artiskokken grundigt. Kom den i det kogende vand. Kog artiskokken ved svag varme og under låg ca. 15 min, eller til et blad kan løsnes ved et let træk. Læg artiskokken til afdrypning, med bunden i vejret. Pluk bladene af og læg dem tildækket i køleskabet indtil brug.

Ved serveringen

Lun forsigtigt fonduen op - den må ikke koge. Fordel artiskokblade, brød, kartofler, cornichoner og røget skinke på 4 store tallerkener. Hæld den lune ostefondue op i 4 små skåle eller kopper og server straks.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 7320 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 7 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 25 %
  • Fedt: 56 %
Print