Ostegratinerede grøntsager
45 min

Ostegratinerede grøntsager

Nem opskrift på en lækker hovedret med dejlige grøntsager. De ostegratinerede grøntsager smager fantastisk sammen med kogt hamburgerryg, kartofler og groft brød.
Bedømmelse (15 vurderinger)

Min bedømmelse:

Ostegratinerede grøntsager

Nem opskrift på en lækker hovedret med dejlige grøntsager. De ostegratinerede grøntsager smager fantastisk sammen med kogt hamburgerryg, kartofler og groft brød.

Antal portioner
  • 400 g kogte grøntsager, fx blomkål og broccoli

Ostesauce

Hertil

  • 240 g groft brød
  • 500 g kogt hamburgerryg i skiver
  • 500 g kogte kartofler

Fremgangsmåde:

Læg grøntsagerne i et ovnfast fad.

Ostesauce

Smelt smørret, tilsæt melet og derefter mælk og fløde. Lad saucen koge 5-10 min. Bland derefter revet ost i. Smag til med salt og peber. Lad saucen afkøle lidt og rør æggeblommerne i. Hæld ostesaucen over grøntsagerne.

Fordel ost, rasp og smørklatter over saucen. Gratiner retten øverst i ovnen til den er gylden og gennemvarm.

Gratineringstid

Ca. 10 min. ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 7080 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,5 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 19 %
  • Fedt: 66 %
Print