Ostegratinerede mørbradbøffer med grønt

De saftige skiver af svinemørbrad bliver ekstra lækre med en top af gylden gratineret ostesauce.
Bedømmelse (16 vurderinger)

Min bedømmelse:

Ostegratinerede mørbradbøffer med grønt

De saftige skiver af svinemørbrad bliver ekstra lækre med en top af gylden gratineret ostesauce.

Antal portioner
  • 1 kg skrubbede nye kartofler
  • 1½ liter vand
  • 2 tsk groft salt
  • 250 g skrællede hvide asparges
  • 250 g rensede grønne asparges
  • 100 g flækkede slikærter
  • 25 g smør

Pynt

  • fintstrimlede, blancherede slikærter

Fremgangsmåde:

Skær mørbraden i 8 tykke skiver og tryk dem lidt flade. Lad smørret blive gyldent i en pande og brun mørbradskiverne ca. ½ min. på hver side. Læg kødet i et ovnfast fad, drys med salt og peber og hæld saucen over. Gratiner mørbradskiverne midt i ovnen.

Kom imens kartoflerne i en stor gryde med kogende vand tilsat salt. Kog kartoflerne ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Tilsæt de hvide asparges og kog i yderligere ca. 5 min. Skru op til kraftig varme og tilsæt grønne asparges og slikærter. Bring atter grøntsagerne i kog - det tager ca. 3 min. Hæld vandet fra, damp grøntsagerne tørre og vend dem med smør.

Gratinering

Ca. 15 min. ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8320 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,5 g
  • Protein: 32 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 27 %
Print