Ostegratineret sej
1 timer

Ostegratineret sej

En lækker portionsanrettet fiskeret til dine frokostgæster. Den vil varme i årets kolde tid.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Ostegratineret sej

En lækker portionsanrettet fiskeret til dine frokostgæster. Den vil varme i årets kolde tid.

Antal portioner
  • 4 spsk hvedemel
  • ¼ liter Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8%
  • 25 g smør
  • 4 grofthakkede skalotteløg
  • 2½ dl vand
  • ¾ tsk fiskebouillon-pulver eller ½ fiskebouillon-terning
  • 2 tsk friskpresset citronsaft
  • 1 dl frisk, hakket dild
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 dåse muslinger naturel
  • 300 g lyssejfileter
  • ¼ tsk groft salt

Tilbehør til fisken

  • 240 g ristet landbrød
  • både af citroner

Fremgangsmåde:

Ostegratineret sej

Rør hvedemel og lidt af fløden sammen til en klumpfri jævning. Rør resten af fløden i. Lad smørret smelte ved kraftig varme i en gryde, men uden at det bruner. Svits løgene i ca. ½ min. Hæld flødeblanding, vand, bouillonpulver og citronsaft ved løgene og kog stuvningen ved svag varme og under omrøring i ca. 5 min. Tilsæt dild og smag stuvningen til med salt og peber. Hæld muslingerne til afdrypning i en sigte. Skær sejfileterne i mindre stykker (ca. 2 x 3 cm). Fordel dem i 4 portionsskåle (a ca. 2 dl). Drys fisken med salt og fordel muslingerne i skålene. Hæld stuvningen over fisken.

Fordel osten over fiskestuvningen og gratiner dem midt i ovnen - til de er gyldne.

Ved serveringen

Anret brød og citronbåde på tallerkener. Stil en skål med ostegratineret sej på hver tallerken og server straks.

Gratinering

Ca. 20 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9340 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 16,2 g
  • Protein: 30 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 36 %
Print