Østers i skærsilden med vandmelonsalat
60+ min

Østers i skærsilden med vandmelonsalat

Smagfuld forret med friske krydderurter og hvid ost.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Østers i skærsilden med vandmelonsalat

Smagfuld forret med friske krydderurter og hvid ost.

Antal portioner

Fremgangsmåde:

Start et bål eller tænd op i en grill.

Imens skæres vandmelonen i grove stykker, forårsløgene rengøres, skæres ud i 3 cm. stykker og sættes på bambusspydene. Hak mynte og koriander fint. Når kullene er meget varme tages østersene og lægges direkte ned i de glohede kul. Vend dem ikke om mens de rister, men lad dem ligge stille i ca. 5 min. Først koger de, hvorefter de nærmest karamelliserer i deres egen kraft på perlemorskanterne. Denne proces giver en helt unik og raffineret smag. Tag dem forsigtigt af kullene med en tang. De er meget varme og skal ikke håndteres med hænderne. Åbn forsigtigt låget og de er klar til anretning. (Hvis der skulle være en østers der ikke har åbnet sig i varmen, skal den kasseres).

Grill ligeledes forårsløgene. De skal have ca. 2 min. på hver side. Fordel østers og vandmelon på tallerkener, drys med smuldret ost, mynte og koriander. Dryp med lidt ekstra jomfruolivenolie og drys evt. en lille smule havsalt på. Anret også de grillede forårsløg på tallerkenen. Server med det samme.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 4060 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 5,4 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 28 %
  • Fedt: 45 %
Print

Vin match

Sauvignon Blanc Marlborough, New Zealand

Oversøisk sauvignon blanc er den vin, som kan hamle op med denne komplekse smagsbombe. Lækkert! Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til jomfruhummer