Ostetallerken med vandbakkelser
1 timer

Ostetallerken med vandbakkelser

Med opskriften, ostetallerken med vandbakkelser, får den traditionelle ostetallerken et pift. Vandbakkelsen har lækker, fyldt blåskimmelost og passer perfekt til både frugten og osten.
Fryseegnet
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Ostetallerken med vandbakkelser

Med opskriften, ostetallerken med vandbakkelser, får den traditionelle ostetallerken et pift. Vandbakkelsen har lækker, fyldt blåskimmelost og passer perfekt til både frugten og osten.

Antal portioner

Vandbakkelser

  • 2 stilke bladselleri i små tern

Pynt

  • blade af bladselleri

Tilbehør

  • 150 g flutes

Fremgangsmåde:

Vandbakkelser

Bring vand og smør i kog i en tykbundet gryde. Kom melet i på én gang og rør dejen godt sammen, til den slipper gryde og ske. Kom dejen i en skål og lad den køle lidt af. Rør, lidt efter lidt, ¾ dl af de sammenpiskede æg i dejen. Tilsæt evt. resten af de sammenpiskede æg - dejen skal kunne formes til toppe. Lad dejen blive kold. Hak halvdelen af blåskimmelosten groft og vend den i. Sæt, med 2 skeer, 12 toppe på en plade med bagepapir. Bag vandbakkelserne midt i ovnen, til de er hævede og gyldne. Åbn ikke ovndøren de første 20 min., da vandbakkelserne let falder sammen. Lad vandbakkelserne køle af på en bagerist.

Skær resten af blåskimmelosten i 12 tynde skiver. Flæk vandbakkelserne og læg dem sammen om ost og bladselleritern. Pynt med bladselleriblade.

Ved serveringen

Anret vandbakkelserne på portionstallerkener sammen med frugt, stykker af hvidskimmel- og gul ost.

Tips

I stedet for 1 dl sammenpisket æg i vandbakkelserne kan man anvende ca. 1½ dl pasteuriseret æg. Vandbakkelserne kan også tilberedes med blåskimmelost 50+ (30%) eller 70+ (44%). I stedet for blåskimmelost kan man anvende blå- og hvidskimmelost uden skorpe.

Du kan også bage dine egne flutes - se link.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 200°.

Tips

Vandbakkelserne kan fryses inden bagning. Bag de rå, frosne vandbakkelser som anvist i opskriften.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 13300 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 20,9 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 28 %
  • Fedt: 54 %
Print