Ovnæggekage med kartofler

En dejlig, fyldig æggekage med kartofler, som bliver bagt i ovnen og serveres med marinerede bønner.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Ovnæggekage med kartofler

En dejlig, fyldig æggekage med kartofler, som bliver bagt i ovnen og serveres med marinerede bønner.

Antal portioner

Marinerede bønner

  • 400 g rensede friske grønne bønner - eller frosne
  • 1 spsk dijon-honningsennep
  • ¾ tsk groft salt
  • 5 stilke bladselleri i tern

Tilbehør

  • 12 skiver bresaola - lufttørret okseinderlår
  • 240 g ristet rugbrød

Fremgangsmåde:

Pisk æg og fløde let sammen i en skål og vend kartofler, løg, bladselleriblade, herbes de Provence, salt og peber i æggeblandingen. Pensl en bradepande eller et ovnfast fad (ca. 6 x 22 x 30 cm) med fedtstof. Kom æggeblandingen heri og bag den midt i ovnen - til den er fast.

Marinerede bønner

Kom imens bønnerne i kogende vand. Kog bønnerne ved jævn varme og uden låg i ca. 3 min. Hæld vandet fra, damp bønnerne tørre og vend dem sammen med sennep og salt.

Drys æggekagen med bladselleritern og server den i bradepanden eller fadet sammen med de marinerede bønner, bresaola og ristet rugbrød.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8640 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 48,8 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 56 %
  • Fedt: 25 %
Print