Ovnbagte krydrede lammekødboller, grøntsager og agurk og tomat i rygeost

Retter med hakket kød er populære hos både store og små – denne opskrift minder om og dufter lidt af Grækenland.
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Ovnbagte krydrede lammekødboller, grøntsager og agurk og tomat i rygeost

Retter med hakket kød er populære hos både store og små – denne opskrift minder om og dufter lidt af Grækenland.

Antal portioner
  • 80 g perlebyg, perlespelt eller perlerug (ca. 1 dl)
  • 1½ dl vand
  • ¼ tsk groft salt
  • 250 g hakket lammekød eller gedekød
  • 250 g hakket oksekød (ca. 12% fedt) eller ungkvægkød
  • 2 tsk havsalt
  • ½ tsk stødt allehånde
  • ¼ tsk stødt kanel
  • friskkværnet peber
  • 1 lille knust fed hvidløgsfed
  • 1 æg
  • 1 dl vand
  • 1 dl grofthakket bredbladet persille
  • 2 spsk grofthakkede friske mynteblade

Ovnbagte grøntsager

  • ½ kg skrællede kartofler i grove stykker
  • 4 skrællede persillerødder i grove stykker (ca. 450 g)
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk groft salt
  • 20 sorte oliven med sten, fx græske

Rygeostcreme med agurk og tomat

Fremgangsmåde:

Skyl perlebyggen godt og kom den i en gryde med kogende vand tilsat salt. Kog byggen ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 15 min. Tag gryden af varmen og lad byggen trække, stadig under låg, i ca. 10 min.

Rør kødet sejt med salt, krydderier og æg. Rør godt og tilsæt gradvist vand. Tilsæt de kogte (og gerne afkølede) perler, persille og mynte. Lad farsen hvile tildækket i køleskabet i ca. ½ time.

Ovnbagte grøntsager

Bland kartofler, persillerødder og olie på en plade med bagepapir. Drys med salt og bag kartofler og rødder midt i ovnen. Form farsen til ca. 30 kødboller. Fordel dem sammen med oliven på grøntsagerne - efter ca. 20 min. og bag i yderligere ca. 20 min., eller til kødet er færdigstegt.

Rygeostcreme med agurk og tomat

Vend agurk, tomat, rygeost, salt og peber sammen. Stil cremen tildækket i køleskabet i ca. ½ time. Smag til.

Bagetid

Ca. 40 min. ved 225° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10070 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 42,9 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 35 %
  • Fedt: 39 %
Print