Ovnbiks-bearnaise
45 min

Ovnbiks-bearnaise

En lidt lettere og grønnere version af biksemaden. Det giver plads til den lækre, cremede Fransk Bearnaise grillsauce. Retten er nem at lave, da biksen ryger i ovnen og bearnaise grillsaucen er kold og lige klar til servering.
Bedømmelse (22 vurderinger)

Min bedømmelse:

Ovnbiks-bearnaise

En lidt lettere og grønnere version af biksemaden. Det giver plads til den lækre, cremede Fransk Bearnaise grillsauce. Retten er nem at lave, da biksen ryger i ovnen og bearnaise grillsaucen er kold og lige klar til servering.

Antal portioner
  • 800 g små, skrubbede kartofler i halve
  • 8 gulerødder i mundrette bidder (ca. 600 g)
  • 1 tsk groft salt
  • 400 g wokstrimler af okseklump
  • 2 spsk worcestershiresauce
  • ½ tsk groft salt
  • ¼ liter kogende vand
  • 250 g grønne asparges i mundrette bidder
  • 1 dl hakket bredbladet persille
  • friskkværnet peber
  • 2 dl Karolines Køkken® Fransk Bearnaise grillsauce

Tilbehør

  • 200 g groft flute

Fremgangsmåde:

Fordel kartofler og gulerødder på en plade med bagepapir, drys med salt og bag grøntsagerne øverst i ovnen, til de er gyldne.

Kom wokstrimlerne i en plastikpose egnet til madvarer sammen med worcestershiresaucen. Massér kødet med saucen og fordel det på en plade med bagepapir. Drys kødet med salt og steg det nederst i ovnen under grøntsagerne de sidste 5 min.

Hæld det kogende vand over aspargesene og lad dem stå i ca. 2 min. Hæld vandet fra og vend asparges, de bagte kartofler, gulerødder, det stegte kød og persille sammen. Kom biksen i et fad, drys med peber og server biksemaden sammen med Bearnaise grillsauce, så man selv kan komme på.

Bagetid for grøntsager

Ca. 25 min. ved 250° - varmluft.

Stegetid for kød

Ca. 5 min. ved 250° - varmluft.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 10810 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 44,1 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 29 %
Print