Biksemad i ovn

Biksemad i ovn

45 min
En lidt lettere og grønnere version af biksemaden. Det giver plads til en dejlig kold bearnaise. Retten er let at lave, da biksen ryger i ovnen.
https://www.arla.dk/opskrifter/biksemad-i-ovn/

Sådan gør du

Bagetid for grøntsager:

Ca. 25 min. ved 250° - varmluft.

Stegetid for kød:

Ca. 5 min. ved 250° - varmluft.

Biksemad
  • Fordel kartofler og gulerødder på en plade med bagepapir, drys med salt og bag grøntsagerne øverst i ovnen, til de er gyldne.
  • Kom wokstrimlerne i en frysepose sammen med worcestershiresaucen. Massér kødet med saucen og fordel det på en plade med bagepapir.
  • Drys kødet med salt og steg det nederst i ovnen under grøntsagerne de sidste 5 min.
  • Hæld det kogende vand over aspargesene, lad dem stå i ca. 2 min. og hæld vandet fra.
  • Vend asparges, de bagte kartofler og gulerødder, det stegte kød og persille sammen og drys med peber.
Kold bearnaise
  • Vend, med let hånd, alle ingredienserne sammen i en skål og smag saucen til.
  • Kom biksen i et fad og server den varme biksemad sammen med kold bearnaise.
Energiindhold for hele retten:

9517 kJ / 2275 kcal

Næringsindhold pr. 100g

336 kJ / 80 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 23,4 % 4,6 g
Kulhydrat: 52,5 % 10,4 g
Fedt: 24,1 % 2,2 g
Mere inspiration

Her er opskriften på den mere klassiske biksemad

Biksemad
30 min
Biksemad
(16)
Relateret video
Sådan klargør du asparges

Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.

Ingredienser

Biksemad
800 g Små, skrubbede kartofler i halve
8 Gulerødder i mundrette stykker (ca. 600 g)
1 tsk Groft salt
400 g Wokstrimler af okseklump
2 spsk Worcestershiresauce
½ tsk Groft salt
¼ liter Kogende vand
250 g Grønne asparges eller bladselleri i mundrette stykker
1 dl Hakket bredbladet persille
Friskkværnet peber
Kold bearnaise
2½ dl Creme fraiche eller 38%
1 spsk Bearnaiseessens
3 spsk Hakkede estragonblade
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Tilbehør
200 g Groft flute