Ovndampet spidskål med nye kartofler
45 min

Ovndampet spidskål med nye kartofler

Prøv denne lækre opskrift på ovndampet spidskål med nye kartofler. Dampet spidskål og nye kartofler er grundstammen i denne velsmagende ret. Servér den sammen med kogt bayonneskinke eller grove pølser.
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Ovndampet spidskål med nye kartofler

Prøv denne lækre opskrift på ovndampet spidskål med nye kartofler. Dampet spidskål og nye kartofler er grundstammen i denne velsmagende ret. Servér den sammen med kogt bayonneskinke eller grove pølser.

Antal portioner
  • 4 små spidskål (ca. 1½ kg)
  • 800 g små, skrabede nye kartofler
  • 25 g smør i mindre stykker
  • 1 tsk kommen
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 stegepose (str. stor) - ca. 45 x 55 cm

Pynt

  • hakket frisk bredbladet persille

Hertil

  • 400 g kogt bayonneskinke eller grove pølser
  • sennep

Fremgangsmåde:

Fjern de yderste, grove blade fra spidskålene. Del kålene i kvarte og fjern stokken. Læg spidskål, kartofler, smør og til sidst salt og peber i stegeposen. Luk posen og læg den i bradepanden. Klip et lille hul øverst i stegeposen og damp grøntsagerne midt i ovnen.

Ved serveringen

Hæld forsigtigt spidskål og kartofler ud i et stort, varmt fad og server grøntsagerne sammen med persille, pølser og sennep.

Tip

I stedet for spidskål kan man anvende 1 kg hvidkål skåret i 3 cm tykke strimler. Husk at fjerne stokken.

Mad til i morgen

Er der spidskål med kartofler tilovers, så varm grøntsagerne i en gryde sammen med Karoline"s Hvid MælkeSauce. Server "stuvningen" sammen med fx stegte svinekoteletter og dertil sennep.

Dampning

Ca. 35 min. ved 200°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 8140 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30,1 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 40 %
Print