Ovnrøsti med tomat og kalkun

Er du glad for kartofler stegt i ovnen, så prøv denne opskrift - den er både flot, sprød og lækker.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Ovnrøsti med tomat og kalkun

Er du glad for kartofler stegt i ovnen, så prøv denne opskrift - den er både flot, sprød og lækker.

Antal portioner

Ovnrøsti

  • 2 kalkunschnitzler
  • 10 g smør
  • 1 rød peberfrugt i små tern (ca. 2 dl)
  • 1 lille hakket rødløg (ca. 1 dl)
  • 20 cherrytomater
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 150 g salat af fx iceberg- og feldsalat

Fremgangsmåde:

Ovnrösti

Skræl kartoflerne, skyl og tør dem. Riv kartoflerne groft og pres dem fri for eventuel væde. Kom kartoflerne i en skål og vend dem sammen med ost, cayennepeber og salt. Beklæd en bradepande på 4 x 25 x 25 cm med bagepapir. Fordel kartoffelblandingen i bradepanden og pres de revne kartofler godt sammen. Bag røstien midt i ovnen.

Skær imens eventuelle grove sener og hinder af schnizlerne og skær kødet i små tern. Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun kalkunkødet i 2 min. - vend af og til. Tilsæt peberfrugt, rødløg, tomater, salt og peber. Steg fyldet ved svag varme 2 min. mere og smag til. Fordel fyldet på røstien og løft den op af formen ved hjælp af bagepapiret. Skub ovnrøstien over på et fladt fad. Spis den mens den er sprød og varm.

Bagetid

Ca. 50 min. ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 5500 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11,3 g
  • Protein: 32 %
  • Kulhydrat: 39 %
  • Fedt: 29 %
Print