Ovnstegt kylling med citron

Rosmarinkrydrede ovnbagte kartofler og grøntsager følges med den saftige og let syrlige kylling.
Bedømmelse (7 vurderinger)

Min bedømmelse:

Ovnstegt kylling med citron

Rosmarinkrydrede ovnbagte kartofler og grøntsager følges med den saftige og let syrlige kylling.

Antal portioner
  • 3 dl vand
  • 10 små pillede fed hvidløgsfed
  • 4 bagekartofler (ca. 1 kg)
  • 8 persillerødder i skiver
  • 6 rødløg i både
  • 8 friske rosmarinkviste
  • 2 spsk rapsolie
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 frisk kylling
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 citron i tynde skiver
  • tandstikkere

Pynt

  • friske rosmarinkviste

Fremgangsmåde:

Bring vandet i kog i en gryde. Kom de 10 fed hvidløg i det kogende vand og kog dem i ca. 1 minut. Hæld hvidløgene til afdrypning i en sigte. Skrub kartoflerne og skær dem i både. Fordel dem i ovnens bradepande sammen med hvidløg, rødløg, rosmarin, fedtstof, salt og peber.

Fjern vingespidser og gump fra den rensede kylling. Bind bomuldssnor omkring kyllingen for at holde den sammen. Drys med salt og peber. Sæt citronskiverne fast på kyllingebryst og -lår med fx tandstikkere. Læg kyllingen på ovnens rist med brystet opad. Læg risten ovenpå grøntsagerne og steg kylling og grøntsager midt i ovnen. Vend i grøntsagerne af og til.

Ved serveringen

Skær kyllingen ud i 4-6 stykker og hold dem varme. Kom grøntsagerne i et varmt fad og læg kyllingestykkerne ovenpå. Server straks.

Stegetid

Ca. 45 min. ved 225° - traditionel ovn.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 11960 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 20,8 g
  • Protein: 32 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 28 %
Print