Ovnstegt laks med vintertzatziki

Dejlige rodfrugter og laks bagt i ovnen. Og en frisk tzatziki med grønkål....det er mad der gør dig glad!
Bedømmelse (36 vurderinger)

Min bedømmelse:

Ovnstegt laks med vintertzatziki

Dejlige rodfrugter og laks bagt i ovnen. Og en frisk tzatziki med grønkål....det er mad der gør dig glad!

Antal portioner
  • 1 kg skrubbede melede kartofler i tynde stave
  • 400 g skrællede rødbeder i tykke stave
  • 1 spsk rapsolie
  • ¾ tsk groft salt

Vintertzatziki

  • 150 g friske grønkålsblade eller palmekål
  • 3 uskrællede æbler, fx jonagold (ca. 375 g)
  • 3 dl Karolines Køkken® Skyr 0,2%
  • 1 stort knust fed hvidløgsfed
  • ½ tsk groft salt
  • 1 renset laksefilet uden skind (ca. 400 g)
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • finthakkede, friske grønkålsblade

Fremgangsmåde:

Læg kartoflerne på en plade med bagepapir og rødbederne på en anden (gør plads til en lille bradepande til laksen). Fordel folien og bag kartoflerne øverst og rødbederne nederst i ovnen, til de er gyldne og sprøde - vend rundt 2-3 gange under bagningen. Drys med salt lige inden serveringen.

Vintertzatziki

Skær de grove stilke og ribber af grønkålsbladene. Skyl bladene grundigt og tør dem godt. Hak bladene fint. Riv æblerne groft og vend dem sammen med skyr og grønkål. Tilsæt hvidløg og salt og stil tzatzikien tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Del laksfileten i 8 lige store stykker og drys dem med salt og peber. Læg laksestykkerne i en lille bradepande og bag dem ved siden af rødbederne de sidste 10 min.

Tips

Du kan skifte hvidløg ud med peberrod i tzatzikien.

Giv evt. kartoflerne et par minutters grill til sidst.

Bagetid for kartofler og rødbeder

Ca. ½ time ved 225° - varmluft.

Bagetid for laks

Ca. 10 min. ved 225° - varmluft.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9310 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 34 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 25 %
Print