Ovnstegt torsk med ris, grøntsager og picklessauce
45 min

Ovnstegt torsk med ris, grøntsager og picklessauce

Saftige torskestykker og grove grøntsager er perfekte sammen i denne nemme ovnret.
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Ovnstegt torsk med ris, grøntsager og picklessauce

Saftige torskestykker og grove grøntsager er perfekte sammen i denne nemme ovnret.

Antal portioner

Picklessauce

Ris

  • 1¾ liter vand
  • 2 tsk groft salt
  • 1½ dl vilde ris
  • 480 g løse ris, parboiled (ca. 6 dl)
  • 1 grøn squash

Ovnstegt torsk

  • 6 skiver torsk ca. 4 cm tykke
  • 1½ spsk smeltet smør
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Porrer og broccoli

  • ½ liter vand
  • ½ tsk groft salt
  • 450 g broccoli
  • 3 porrer i 1 cm tykke, skrå skiver
  • ½ tsk groft salt

Fremgangsmåde:

Picklessauce

Blend sennepspickles og lidt af fiskebouillonen et kort øjeblik. Pisk mel og ½ dl af bouillonen sammen i en tykbundet gryde. Pisk resten af bouillonen i. Bring blandingen i kog og kog den i ca. 1 min. Tilsæt piskefløden og kog saucen ved jævn varme i ca. 2 min. Tilsæt den blendede pickles og smag til med salt og peber. Lad saucen stå under låg, mens resten tilberedes.

Ris

Bring vand og salt i kog i en gryde og tilsæt de vilde ris under omrøring. Kog dem ved svag varme og under låg i ca. 25 min. Tilsæt de løse ris og kog dem med i ca. 20 min. Hæld vandet fra risene og lad dem hvile i gryden under låg i ca. 8 min. Skær squashen i skiver som deles i kvarte. Vend squashen i risene og lad dem stå under låg i ca. 2 min.

Ovnstegt torsk

Rens torskeskiverne for evt. rygblod, skyl og tør dem godt. Læg skiverne på en bageplade med smurt bagepapir. Pensl dem med fedtstoffet og drys med salt og peber. Steg torskeskiverne midt i ovnen, til fiskekødet er fast og hvidt.

Porrer og broccoli

Bring vand og salt i kog i en gryde. Del broccolien i små buketter og skær stokken i 1 cm tykke skiver. Læg porreskiverne i ét lag i et dørslag og drys med salt. Hæng dørslaget i gryden over vandet og læg låg på. Damp porrerne i ca. 5 min. Løft dørslaget og kom broccolien i det kogende vand. Hæng atter dørslaget i gryden og kog/damp grøntsagerne i ca. 5 min.

Ved serveringen

Varm saucen igennem. Anret fisken på et fad sammen med porrer og broccoli. Server ris og picklessauce i skåle ved siden af.

Stegetid

Ca. 18 min. ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 19980 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 32,3 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 29 %
Print