Pandebøf med rosenkålcreme
30 min

Pandebøf med rosenkålcreme

Kål er sundt....også rosenkål. Den lidt stærke kålsmag fra rosenkålen bliver formildet af fløde, æbler og pasta.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Pandebøf med rosenkålcreme

Kål er sundt....også rosenkål. Den lidt stærke kålsmag fra rosenkålen bliver formildet af fløde, æbler og pasta.

Antal portioner
  • 500 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
  • 15 g smør
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 3 liter vand
  • 1 spsk groft salt
  • 500 g rensede friske rosenkål i halve
  • 300 g tørret pasta, fx fuldkornsspaghetti

Pynt

  • havsalt
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Form kødet til én stor bøf (ca. 18 cm i diameter). Lad fedtstoffet blive gyldent i en pande og steg bøffen ved jævn varme, ca. 5 min. på hver side - skru op til kraftig varme i ca. ½ min., når du vender bøffen. Drys med salt og peber, læg pandebøffen i et fad med kant og hold den varm.

Bring vand tilsat salt i kog i en stor gryde. Kom rosenkålene i vandet og bring atter vandet i kog - uden låg. Tag rosenkålene op med en hulske og lad dem dryppe af i en sigte. Kog derefter pastaen ca. 8 min., til den er mør uden at være blød. Tag 2 dl kogevand fra og lad pastaen dryppe af i en sigte.

Kom imens de 2 dl pastavand, fløde og de dampede rosenkål i panden. Bring cremen i kog. Tilsæt, æbler, persille (gem lidt til pynt), salt og peber. Varm cremen godt igennem og smag til. Hæld rosenkålcreme over bøffen og server straks med nykogt pasta.

Tip

Cremen kan evt. jævnes med lidt saucejævner.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10880 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29,9 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 26 %
Print