Pandebrød med sorte løgfrø
60+ min

Pandebrød med sorte løgfrø

Nigellafrø har sin helt egen unikke smag og så er de virkelig dekorative.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Pandebrød med sorte løgfrø

Nigellafrø har sin helt egen unikke smag og så er de virkelig dekorative.

3 stk. pr. portion

Antal portioner
  • 10 g gær
  • ¼ liter vand - lillefingervarmt
  • ½ tsk solsikkeolie
  • 1 spsk sukker
  • 1½ tsk groft salt
  • 60 g durummel (ca. 1 dl)
  • 350 g hvedemel (ca. 6 dl)
  • ¼ tsk sorte løgfrø (jomfru i det grønne)

Pensling

  • vand

Fremgangsmåde:

Rør gæren ud i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage) og slå dejen godt sammen med en grydeske. Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 3 portioner og rul dem ud med en kagerulle, til runde brød (ca. 20 cm i diameter). Lad brødene efterhæve på et stykke bagepair og tildækket med et fugtigt viskestykke i ca. ½ time. Lad en pande (ca. 21 cm i diameter) blive varm - ca. 2 min. ved kraftig varme. Pensl et brød med vand og drys med løgfrø. Vend forsigtigt brødet over i panden og bag det ved jævn varme i ca. 7 min. Vend brødet og bag i yderligere ca. 7 min. Bag de sidste 2 brød på samme måde. Server brødene lune.

Tip

Brødene kan bages i ovnen, ca. 20 min. ved 200°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 6570 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,9 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 84 %
  • Fedt: 6 %
Print