Pandebrød

Prøv disse lækre brød som tilbehør til fx ost.
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Pandebrød

Prøv disse lækre brød som tilbehør til fx ost.

6 stk. pr. portion

Antal portioner
  • 2 spsk smeltet smør
  • 275 g sigtemel (ca. 5 dl)
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk groft salt
  • 15 g gær
  • ¼ liter lun mælk

Fremgangsmåde:

Kom fedtstoffet i et dejfad sammen med 225 g sigtemel, sukker, salt og gær delt i mindre stykker. Tilsæt mælken. Ælt dejen godt igennem. Lad dejen hæve tildækket i ca. ½ time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den smidig med den resterende del af melet. Del dejen i 6 kugler. Tryk hver kugle flad (ca. 20 cm i diameter). Prik brødene med en gaffel. Varm en støbejernspande op. Bag brødene - et ad gangen - ca. 2 min. på hver side. Lad brødene køle af på en rist, inden de anvendes til fx tilbehør til maden eller som et mellemmåltid med smør og ost.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 5580 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13,1 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 69 %
  • Fedt: 20 %
Print