Pandekager med appelsinsirup, frugt og chokoladesoftice
60+ min

Pandekager med appelsinsirup, frugt og chokoladesoftice

Pandekager og is er en klassiker. Her i en variant med chokolade og appelsin.
Fryseegnet
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Pandekager med appelsinsirup, frugt og chokoladesoftice

Pandekager og is er en klassiker. Her i en variant med chokolade og appelsin.

Antal portioner

Appelsinsirup

  • 5 dl appelsinjuice
  • 150 g sukker (ca. 1¾ dl)

Pandekager

  • 100 g hvedemel (ca. 1¾ dl)
  • 1 spsk fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
  • 5 dl mælk
  • 6 æg
  • 50 g smeltet smør

Frugtsalat

  • 4 store appelsiner (ca. 800 g)
  • 50 g grofthakket orangechokolade
  • 1 spsk grofhakkede usaltede pistacienøddekerner

Pynt

  • friske citronmelisseblade

Fremgangsmåde:

Softice

Tilbered softicen som anvist på kartonen, tilsæt kakao under omrøring til isen er lys brun. Frys softicen i ismaskine i ca. ½ time eller i fryseren i ca. 3½ time.

Appelsinsirup

Bring appelsinjuice og sukker i kog i en lille tykbundet gryde. Kog blandingen ved jævn varme og uden låg i ca. 15 min. eller til der er 2-2½ dl appelsinsirup - rør af og til. Lad siruppen køle af.

Pandekager

Bland mel og appelsinskal i en skål. Pisk mælken i lidt efter lidt til en klumpfri dej. Tilsæt æg og smør. Fordel ½ dl dej i en varm pande (ca. 14 cm i diameter). Bag pandekagen ved jævn varme ca. 1½ min. eller til den er gylden. Vend pandekagen og bag den færdig (ca. 3 min. i alt). Bag resten af pandekagerne - der bliver 16 stk. ialt. Fold pandekagerne sammen 2 gange og læg dem på et varmt fad. Hold dem lune under alufolie.

Frugtsalat

Skær skal og hinder af appelsinerne - følg frugtens form. Skær langs appelsinbådenes hinder så bådene løsnes, uden at hinderne følger med. Bland appelsinfileterne med chokolade og pistaciekerner.

Server de lune pandekager med chokoladesoftice, appelsinsirup og frugtsalat. Pynt med citronmelisse.

Tips

Bag evt. pandekagerne på forhånd. Mælk eller fløde i pandekagedejen, gør pandekagerne bløde og smidige, og er altså godt at bruge, hvis pandekagerne skal rulles sammen. Vand eller øl i dejen gør pandekager sprøde og knasende.

Tips

Pandekagerne kan fryses.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 14850 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 12,8 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 56 %
  • Fedt: 33 %
Print