Pandekagestabel

Lav en "Rasmus Klump" dag med en ordentlig stak pandekager lagt i lag med appelsinsirup. Mums...!
Fryseegnet
Bedømmelse (10 vurderinger)

Min bedømmelse:

Pandekagestabel

Lav en "Rasmus Klump" dag med en ordentlig stak pandekager lagt i lag med appelsinsirup. Mums...!

Antal portioner

Pandekager - 16 stk.

Appelsinsirup

  • 3 appelsiner
  • friskpresset appelsinsaft fra appelsinfileterne, ca. 1 dl
  • 275 g sukker (ca. 3¼ dl)
  • 75 g smør

Pynt:

  • flormelis

Tilbehør:

  • vaniljeflødeis

Fremgangsmåde:

Pandekager

Bland mel og salt i en skål. Pisk mælken i lidt efter lidt og derefter æggene. Vend fraiche i og til sidst det smeltede smør. Stil dejen tildækket i køleskabet i mindst ½ time.

Appelsinsirup

Skær skal og hinder af appelsinerne - følg frugtens form. Skær (over en skål) langs appelsinbådenes hinder, så bådene løsnes, uden at hinderne følger med - gem saften. Kom appelsinsaft, -både, sukker og smør i en pande (ca. 21 cm i diameter). Kog blandingen ved jævn varme og under omrøring i ca. 12 min. Sluk og lad panden stå ved eftervarmen mens pandekagerne bliver bagt.

Pandekager fortsat

Pisk dejen op. Fordel ca. ½ dl dej i en lille, varm pande (ca. 14 cm i diameter). Bag pandekagen ved jævn varme, ca. 1½ min. på hver side. Læg den i et ovnfast fad og dæk med alufolie. Stil fadet midt i ovnen. Læg pandekagerne, efterhånden som de bliver bagt, i en stabel med ½ spsk appelsinsirup på hver. Bag resten af pandekagerne.

Ved serveringen

Sigt flormelis over pandekagestablen og server straks med is og resten af den lune sirup.

Ovntemperatur

Ca. 75°.

Tips

Pandekager og sirup kan fryses hver for sig. Lun det hver for sig og stabl pandekagerne.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 21510 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,1 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 49 %
Print