Pærekylling med kant
45 min

Pærekylling med kant

Sambal Oelek og ingefær gør retten "hot", men hvor hot, kan du selv styre.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Pærekylling med kant

Sambal Oelek og ingefær gør retten "hot", men hvor hot, kan du selv styre.

Antal portioner
  • 1 dl valnøddekerner
  • 2 pærer, fx conference
  • 10 g smør
  • ½ dl grofthakkede friske mynteblade

Tilbehør

  • 320 g parboiled ris, en blanding af løse og vilde ris (ca. 4 dl)
  • 300 g dampede porrer

Fremgangsmåde:

Kom valnødderne i en sauterpande og rist dem ved kraftig varme i ca. 2 min. Skru ned til jævn varme og rist dem i yderligere ca. 2 min. Tag dem op.

Skær kyllingefileterne i lange stykker og drys dem med salt. Lad smørret blive gyldent i sauterpanden og brun kyllingestykkerne i ca. 2 min. Tilsæt fløde, bouillon, ingefær, hvidløg og sambal oelek. Bring retten i kog og kog den i ca. 3 min. Smag til.

Lad imens smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Skær pærerne i både og fjern kernerne. Steg pærebådende ca. ½ min. på hver side. Kom pærer, valnødder og mynte i retten og server straks sammen med ris.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 12120 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21,4 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 30 %
Print