Pærer i cognac med valnøddeskum
60+ min

Pærer i cognac med valnøddeskum

Kan også varieres og laves med figner.
Bedømmelse (8 vurderinger)

Min bedømmelse:

Pærer i cognac med valnøddeskum

Kan også varieres og laves med figner.

Antal portioner

Dagen før

  • 2 dl vand
  • 2 dl cognac
  • 500 g sukker (ca. 6 dl)
  • 1 hel kanel (a ca. 5 cm)
  • 1 spsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 8 små faste pærer, fx clara fries

Valnøddeskum

Fremgangsmåde:

Dagen før

Bring vand, cognac, sukker, kanel og citronskal i kog i en stor gryde. Skræl pærerne - bibehold evt. stilken. Kom pærerne i lagen og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 15 min. - eller til de er møre. Tag pærer og kanelstang op og læg det i et glas. Lad lagen koge ved kraftig varme og uden låg i ca. 5 min. Hæld lagen over pærerne og lad dem køle af. Tilsæt 1-2 spsk cognac og smag til.

Valnøddeskum

Kom valnødderne i en tør pande og rist dem ved kraftig varme i ca. 2 min. Skru ned til jævn varme og rist dem i yderligere ca. 2 min. Hak valnøddene groft. Pisk fløden til et let skum og vend forsigtigt nødder og lage heri.

Ved serveringen

Anret et par pærer i en dyb tallerken og server iskold valnøddeskum til.

Tips

Du kan evt. genbruge lagen til en ny omgang syltede pærer.

Og du kan koge lagen ind til en sirup og spise den til is eller ost sammen med nødder eller druer.

Hvis du har ismaskine kan du køre lagen heri og få en lækker sorbet.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8720 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 34,5 g
  • Protein: 3 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 49 %
  • Alkohol: 3 %
Print