Pæresalat med danablucreme
45 min

Pæresalat med danablucreme

Skøn ”frugtsalat” til fx stegt vildt. Pærerne, der trækker i en citruslage, serveres med bladselleri, dadler, nødder og et herligt skum af danablu og fløde.
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Pæresalat med danablucreme

Skøn ”frugtsalat” til fx stegt vildt. Pærerne, der trækker i en citruslage, serveres med bladselleri, dadler, nødder og et herligt skum af danablu og fløde.

Antal portioner
  • 1 dl vand
  • ½ dl friskpresset citronsaft
  • 4 spsk sukker
  • 4 uskrællede, faste og modne pærer i tynde både, fx clara frijs (ca. 300 g)
  • 8 stilke bladselleri i tynde skiver (ca. 300 g)
  • 150 g friske dadler i tynde både
  • 25 g grofthakkede hasselnøddekerner

Pynt

  • blade af bladselleri

Fremgangsmåde:

Kom osten i en skål sammen med 2 spsk af fløden. Pisk osten helt glat. Tilsæt salt og resten af fløden og pisk til et meget let skum. Stil flødeskummet tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.

Bring vand, citronsaft og sukker i kog i en lille gryde. Kog blandingen ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Kom pærebådene i en flad skål og hæld den varme lage over. Stil pærerne tildækket i køleskabet ca. ½ time eller til de er kølet af - vend af og til. Lad pærebådene dryppe af i en sigte. Anret dem på et fad sammen med bladselleri, dadler og nødder. Læg lidt af det kolde flødeskum på salaten og server resten af flødeskummet i en skål ved siden af.

Tips

Salaten smager godt til stegt vildt, fx kronhjortemørbrad, sammen med aspargeskartofler og tyttebærsyltetøj.

Du kan erstatte dadler med blåbær eller blommer.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 7280 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22,8 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 36 %
  • Fedt: 59 %
Print

Vin match

Pinot gris Alsace, Frankrig

Her vil en let udgave af en hvidvin på druen pinot gris være lækker. Find en alsace - ikke grand cru, som bliver for tung Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til pære